Tervetuloa Kennel Seahunterin kotisivuille 

Hei ja tervetuloa meidän sivuille. 

Seahunter-kennelnimi on rekisteröity vuonna 1997 ja omistajina on Janne ja Barbro Fagerholm. 

Asumme Suomen aurikoisimmassa kaupungissa Vaasassa ja olemme harrastaneet noutajia lähes 30 vuotta. Nykyään pääasiassa metsästämme koiriemme kanssa mutta käymme silloin tällöin myös kokeissa. Vuosien mittaan on kaikki eri noutajien rodunomaiset koemuodot tulleet tutuksi. Yhdistystoiminta sekä talkoilua eri tapahtumissa on kuulunut vuosia meidän arkipäivään. Kotiyhdistyksemme on Merenkurkun Noutajat ry mutta töitä on tehty niin Suomen Metsästysnoutajissa että Suomen Noutajakoirayhdistyksessä. Jalostuksessa meillä on tavoitteena terveitä, työnhaluisia ja metsästyksessä toimivia koiria. 

Ensimmäisen labradorin hankimme vuonna 1991 metsästyskaveriksi Jannelle ja koiran tultua taloon, Charlie toi mukanaan NOME-harrastuksen.

Vuonna 1995 toimme Ruotsista metsästyslinjaisen labradorinartun, Geenan (Searover Danish Delight). Geena eteni nopeasti NOME B:ssä voittajaluokkaan, mutta sairauden vuoksi osallistuminen kokeisiin päätettiin lopettaa. Ikää Geenalle kertyi lähes 14 vuotta.

Vuonna 2005 oli taas Ruotsiin matka edessä ja Middleton Breese of Windstar "Brisse" muutti meille. Brissen mukana alkoi uusi innostus harrastukseen ja kilpailemiseen. Brissen saavutuksena, käyttövalion arvo KVA sekä useat osallistumiset NOME B SM kokeissa joista paras sijoitus oli neljäs sija. Brissen kanssa Janne osallistui kaikkiin eri rodunomaisiin kokeisiin. Brisse siirtyi paremmille metsästysmaille kesäkuussa 2017.

Brisselle syntyi vuonna 2008 rock-pentue. Pentueesta jätimme itselleni työhaluisen ja lupaavan Pätin (Seahunter Patti Smith). Pätin kanssa saavutin yhden VOI1 tuloksen jonka jälkeen kilpaileminen ei enää maistunut ja siirryimme nauttimaan metsästyksestä. Vuonna 2013 oli meidän toisen pentueen vuoro. Pätille syntyi neljä pentua josta kotiin jäi narttupentu Seahunter Black Magic "Toto", työhaluinen ja nopea koira. Jannen ja Toton yhteinen taival on tällä hetkellä NOME B VOI luokassa.

Vuonna 2015 matkasimme jälleen Ruotsin. Tuliaisena Djurbergas First Ess for Freestyle "Fame". Fame on itsenäinen, nopea, työintoinen narttu jolle ei metsästystaitoja ole tarvinnut opettaa. Famen kanssa on koeura  lähtenyt mukavasti käyntiin sekä metsästyskokeissa että jälki puolella. Famen ensimmäinen pentue syntyi 2017 ja toinen 2019. 

2019 syntyi Seahunter Fames Sparkle "Lara" , Jannen tulevaisuuden toivo.

Terveisin, Paapu ja Janne